• Privzeto
  • Naslov
  • Datum
  • Naključno

Skupina Simantra Percussion Group je bila ustanovljena leta 2009 kot odgovor na potrebo po ustanovitvi tolkalne skupine, ki bi preučevala in interpretirala prakse tolkalnega glasbenega portfelja 20. in 21. stoletja.

Deluje kot umetniški laboratorij in si prizadeva tudi za interakcijo različnih umetniških izrazov (umetnosti telesa in vizualne umetnosti) s sodobno glasbo. Simantra pri svojem delu ceni portugalski in mednarodni repertoar tolkal, saj pripravlja premiere, prve avdicije in glasbena dela po naročilu.

Skupina Simantra Percussion Group se ukvarja tudi z obnovo (arhiviranje in glasbeno vodenje/izvedba) zgodovinskih del, ki spadajo v portugalski repertoar, vendar jih javnost skorajda ne pozna. Simantra Percussion Group je nastopila tudi z znamenito plesno skupino Quórum Ballet in igrala z mednarodnimi solisti, kot so Marko Ford (ZDA), Katarzyna Mycko (Poljska), Kuniko Kato (Japonska), Ching Chen Lin (Tajvan), Vasco Ramalho (Portugalska) in Ludwig Albert (Belgija). 

Skupina je nastopila na festivalih, kot je CIANTEC'09, Mednarodni kongres umetnosti, novih tehnologij in komunikacij, v Guimarãesu, Evropski prestolnici kulture leta 2012. Poleg tega je nastopila na CísterMúsica, glasbenem festivalu v Alcobaçi, na več izdajah Tomarimbanda, mednarodnega festivala tolkal v mestu Tomar (Portugalska), mednarodnem festivalu tolkal v mestu Portimão (Portugalska) in mednarodnem festivalu tolkal v Patagoniji (Argentina), Festival da Primavera ‒ mednarodnem glasbenem festivalu v mestu Viseu (Portugalska), mednarodnem festivalu tolkal Groove Alentejo Internacional v Alenteju (Portugalska) in mednarodnem festivalu marimbistov in tolkalcev v Villahermosi (Mehika). Skupino sestavljajo Andrés Pérez, Leandro Teixeira, Luiz Ferreira in Ricardo Monteiro.

Več o skupini ...