• Privzeto
  • Naslov
  • Datum
  • Naključno

Skupina Louie's Cage Percussion ljubi raznolikost in novosti. Zato naloga za tiste, ki glasbo radi razvrščajo v žanre, pri teh šestih mladih glasbenikih ne bo lahka.

Korenine glasbe, ki jo izvajajo, so zelo razvejane in se razprostirajo od klasične glasbe, jazza, elektronske glasbe pa vse do drame in komedije.

»Človek dobi občutek, da bi ti mladeniči lahko v trenutku ustvarili izjemen zvok in popoln šov z vsem, kar jim pride pod roke.«

Glasbeniki skupine Louie's Cage Percussion, vsi šolani tolkalci, se sprehajajo skozi različne vloge in vsa obdobja glasbene zgodovine. To počnejo duhovito in vzneseno, s šarmom in melanholijo, vsekakor pa z izjemno strastjo in edinstvenimi glasbenimi sposobnostmi. Medtem ko ti umetniki zvoka igrajo na vrsto tolkal, vključno z melodičnimi, prostor napolnijo z opojnimi melodijami sintesajzerjev, kitar in celo tube. Njihova glasba sega od klasične, jazz, drum'n'bass ter elektronske glasbe pa vse do venčkov uspešnic, ki jih izvajajo na t. i. boomwhackers (uglašene plastične cevi). Avstrijska igralka, pevka in režiserka Sigrid Hauser zgodbe glasbenikov uprizarja z občutkom za podrobnosti in humorjem. Svetlobo in vizualne elemente spretno uporablja na dramaturški način in tako odrski prostor vključuje v uprizoritev ter dopolnjuje pripoved na vizualni ravni.

Več o skupini ...