BUMfest 11 je pod streho!

Že enajstič zapored so se v Žalcu zbrali številni ljubitelji dobre tolkalne glasbe. Glasbe, ki nima meja in ima zelo široko publiko.
V dveh festivalskih večerih se je na odru predstavilo preko 20 glasbenikov iz šestih držav. Dvorana je obakrat pokala po šivih, gledalci pa so lahko uživali v različnih glasbenih žanrih, pristopih in kulturah. Bilo je za vsakogar nekaj. Publika pa zelo raznovrstna od vnukov, do starih staršev, kar je tudi cilj žalskega BUMfesta; približati tolkala, njihovo glasbo in energijo ljudem. Sodeč po odzivu je organizatorjema, Zavodu za kulturo, šport in turizem in Slovenskemu tolkalnemu projektu to uspelo. Še več, tudi po 11. letih so uspeli z izborom prepričati gledalce, da so festival tako množično obiskali.

Na BUMfestu 11 so se tako predstavili: Bobnarska skupina pihalne godbe Laško, Claus Hessler iz Nemčije, Niki Waltersdorfer iz Avstrije, skupina HabenGoods z Danske in BAM liveshow iz Belgije.
Ob tem so na festivalu potekale tudi odlično obiskane glasbene delavnice, ki so jih pripravili skupaj z nastopajočimi, ter tekmovanje v hitrostnem igranju na boben.

Fotografije: Sherpa

Tekmovanje z bogatim skladom!

Skupaj s podjetjem Lastra iz Mengša smo za letos pripravili zanimivo tekmovanje, ki bo potekalo v času BUMfesta. Gre za hitrostno igranje »single strokes« udarcev. Natančna navodila bodo znana tik pred bumfestom, vsekakor pa vam že zdaj razkrivamo nagradni sklad, ki je vreden preko 1000 eur. V prvi vrsti gre za činele Zildjijan, serije K, ob tem pa še nekaj drugih nagrad. Vse kar boste morali storiti je, da ste na BUMfestu, si ogledate festival in ob tem mogoče še prejmete izjemno nagrado!
Spremljajte facebook stran BUMfest festival, kjer bo več podatkov!

Delavnice v soboto!

Vse delavnice ob letošnjem BUMfestu bodo potekale v soboto, 21. Januarja v Dvorani ali avli II. Slovenskega tabora Žalec, kjer se tudi odvija BUMfest. Na ta dan bo zelo zanimivo, poučno, zabavno, in še kaj, kajti čaka vas ves dan zanimivih nasvetov, trikov, bobnarskih, tolkalnih novosti in zanimivosti. Ne pozabite, delavnice, workshopi in predavanja so brez vstopnine in brez prijavnine. Zatorej pridite na delavnice tudi vi, četudi vas tolkala le bežno zanimajo.

Začetek prodaje vstopnic je 1. december 2016

Bodite pravočasni in si vstopnice po ugodnejših cenah zagotovite takoj! Ne pozabite, vstopnice za BUMfest so lahko tudi izjemno darilo!

Prodaja vstopnic
Turistični informacijski center
Šlandrov trg 25 (Savinova hiša)
3310 Žalec
T: 03 710 04 34
Spletna prodaja
zkst-zalec.kupikarto.si

Cena vstopnic
Predprodaja: 10 EUR
Na dan koncerta: 15 EUR
Komplet (za dva festivalska dneva - predprodaja): 19 EUR
Skupine (nad 30 oseb): 20% popust
Matineja: 4 EUR

Urnik

Petek, 20. Januar 2017 ob 10. uri


  Bumfest - 11. mednarodni festival tolkalnih skupin
10:00 matineja za osnovne šole 
Nastopa HabenGoods - Danska 
     
Petek, 20. januar 2017 ob 18. uri
 
  Bumfest - 11. mednarodni festival tolkalnih skupin
Nastopajo:
Niki Waltersdorfer
– Avstrija
HabenGoods – Danska
Filip Merčep & Nicolas Sinkovič – Hrvaška
 
Sobota, 21. januar 2017 ob 18. uri  Bumfest - 11. mednarodni festival tolkalnih skupin
BAM – Belgija
Claus Hessler - Nemčija
Niki Waltersdorfer - Avstrija
Nedelja, 22. januar 2017
  Glasbene delavnice