Živjo! Spet smo tukaj. Morda se zdi neverjetno, toda z vami smo že 11. Leto. Čeprav smo si želeli oddiha in počitka, si tega nismo privoščili. Enostavno je BUMfest tako lepo sprejet, da nimamo razlogov, da prenehamo. No, vsaj tako jaz mislim.

In pred nami je BUMfest 11. Kot zmeraj, smo skušali presenetiti. Na oder smo postavili tako različne profile, da bi enostavno morali zadovoljiti vse okuse. Na eni strani nas bo danska skupina HabenGoods ponesla v svet »doma narejenih« inštrumentov, na katere pa se da odigrati skorajda vse. Pa belgijski BAM, ki z dodatki elektronike in saksofona pričara prijetno ritmično-melodično vzdušje za vsako priložnost. Tu je še inovativen hrvaški dvojec Filip in Nicolas, ki ima posebej za BUMfest pripravljen program, ki se ne začne na odru?! Mladi virtuoz Niki pa navdušuje s svojo izvirnostjo. Na trenutke deluje kot hobotnica, na trenutke se vam zdi, da je na odru 10 glasbenikov. In nenazadnje Claus Hessler, ki zna pokazati, kako lahko komplet bobnov zveni zelo enostavno, čeprav je tehnično izredno kompliciran. Nisem vam povedal preveč, da vas nebi zavedel, toda izbor se mi zdi simpatičen in raznolik.

Na koncu se moram zahvaliti Občini Žalec in županu Janku Kosu z ekipo za pomoč skozi vsa ta leta, Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec in Matjažu Juteršku z ekipo in Slovenskemu tolkalnemu projektu (SToP) za soorganizacijo, Damirju in Tomažu za odlično koordinacijo in vsem prostovoljcem, ki uživajo z nami.

Dobesedno svetovno bo!

Ob tem želim k obisku in druženju povabiti tudi vas - redne in nove obiskovalce, saj smo za vsaka ušesa in oči skrbno izbrali nekaj zanimivega in čeprav smo razkrili nekatera imena, vsega prav gotovo nismo. Na BUMfestu se zmeraj najde prostor za presenečenja! Prav gotovo vas bogata družina tolkal ne bo pustila ravnodušne.

Več informacij o sporedu in gostujočih skupinah lahko najdete na naših spletnih straneh.