Že enajstič zapored so se v Žalcu zbrali številni ljubitelji dobre tolkalne glasbe. Glasbe, ki nima meja in ima zelo široko publiko.
V dveh festivalskih večerih se je na odru predstavilo preko 20 glasbenikov iz šestih držav. Dvorana je obakrat pokala po šivih, gledalci pa so lahko uživali v različnih glasbenih žanrih, pristopih in kulturah. Bilo je za vsakogar nekaj. Publika pa zelo raznovrstna od vnukov, do starih staršev, kar je tudi cilj žalskega BUMfesta; približati tolkala, njihovo glasbo in energijo ljudem. Sodeč po odzivu je organizatorjema, Zavodu za kulturo, šport in turizem in Slovenskemu tolkalnemu projektu to uspelo. Še več, tudi po 11. letih so uspeli z izborom prepričati gledalce, da so festival tako množično obiskali.

Na BUMfestu 11 so se tako predstavili: Bobnarska skupina pihalne godbe Laško, Claus Hessler iz Nemčije, Niki Waltersdorfer iz Avstrije, skupina HabenGoods z Danske in BAM liveshow iz Belgije.
Ob tem so na festivalu potekale tudi odlično obiskane glasbene delavnice, ki so jih pripravili skupaj z nastopajočimi, ter tekmovanje v hitrostnem igranju na boben.

Fotografije: Sherpa