BUMfest 13 prinaša marsikaj!

BUMfest  13 je v zraku. Čeprav je številka  za marsikoga nesrečna, se mi s tem ne ukvarjamo. Smelo sledimo svojim sanjam  in razveseljujemo vas, naše zveste poslušalce. Spet smo bili aktivni in smo z vseh vetrov povabili zanimive glasbenike, tolkalce, ki vas bodo popeljali v svet čarobnih tolkal. Spet se obetajo »dnevi grmenja« v Žalcu, centru tolkalnega dogajanja v Sloveniji. Preverite kdo bo z nami in preverite, če so vstopnice še na voljo!

Kdo vse je nastopil na 12. BUMfestu​?

Na BUMfestu je tako nastopilo 22 učencev 3. ​r​azreda Waldorfske šole Savinja Žalec s svojo pevsko-tolkalno točko, ki jo je pripravila mentorica Monika Žuran, 9 članska ameriška zasedba Univerze Radford z menorjem Dr. Robertom Sanderlom, 11 članska zasedba Maspercusion s plesalci iz Valencije, duet iz Poljske ter Richard Filz iz Avstrije in Anika Nilles iz Nemčije. Na BUMfestu je zaživela tudi himna, ki jo je na pobudo Dejana Tamšeta izdelal Stane Špegel, ambasador festivala BUMfest pa je bil Boštjan Romih. ​"Res sem vesel, da je tako dobro uspelo. Sproščeno in energično. Neverjetno. Pa kako lepo je sodelovala publika. Sam sem izredno užival. Pa nikoli, res nikoli ne zamenjajte voditelja," je na odru dejal ambasador BUMfesta Boštjan Romih. ​

BUMfest 13 bi po napovedih moral biti konec januarja 2019

BUMfest 11 je pod streho!

Že enajstič zapored so se v Žalcu zbrali številni ljubitelji dobre tolkalne glasbe. Glasbe, ki nima meja in ima zelo široko publiko.
V dveh festivalskih večerih se je na odru predstavilo preko 20 glasbenikov iz šestih držav. Dvorana je obakrat pokala po šivih, gledalci pa so lahko uživali v različnih glasbenih žanrih, pristopih in kulturah. Bilo je za vsakogar nekaj. Publika pa zelo raznovrstna od vnukov, do starih staršev, kar je tudi cilj žalskega BUMfesta; približati tolkala, njihovo glasbo in energijo ljudem. Sodeč po odzivu je organizatorjema, Zavodu za kulturo, šport in turizem in Slovenskemu tolkalnemu projektu to uspelo. Še več, tudi po 11. letih so uspeli z izborom prepričati gledalce, da so festival tako množično obiskali.

Na BUMfestu 11 so se tako predstavili: Bobnarska skupina pihalne godbe Laško, Claus Hessler iz Nemčije, Niki Waltersdorfer iz Avstrije, skupina HabenGoods z Danske in BAM liveshow iz Belgije.
Ob tem so na festivalu potekale tudi odlično obiskane glasbene delavnice, ki so jih pripravili skupaj z nastopajočimi, ter tekmovanje v hitrostnem igranju na boben.

Fotografije: Sherpa

Dva dni norih ritmov

Spet smo poskrbeli, da bo na BUMfestu zelo zanimivo. Izbor glasbenikov, tolkalcev in skupin je tako raznolik, da boste lahko vsi poiskali nekaj za svoj okus. Zdaj ste že prav lepo podkovana publika. »Prva dama« letošnjega BUMfesta je Anika Nilles. Mlada Nemka, ki je osvojila virtualni svet, torej svet glasbe, ki se širi po svetovnem spletu. Ima na milijone oboževalcev in je zrušila še zadnje tabuje o ženskih bobnarkah. – Richard Filz je človek, ki za svoj koncert ne potrebuje ničesar. No, ne povsem. Potrebuje svoje telo. Ja, dovolj je, da stopi pred 10 000 ljudi in jih navduši. – Piotr Sutt je Poljak, čeprav morda ne čisto tipičen. Sicer pa, priznam, sploh ne vemo, kakšen je tipičen Poljak. Piotr je »nalezljiv«, simpatičen in gostobeseden. Za pomoč na odru bo s seboj pripeljal svojega sina Bartlomieja. – Po nekajletnem premoru so z nami tudi gostje iz Združenih držav Amerike. Ja, kar precej jih je. Prihajajo z Univerze Radford in nam bodo predstavili svoj pogled na glasbo tolkal. – Za konec pa še večni mladeniči iz Španije, iz nam ljube Valencije, ki je prava glasbena velesila Španije. Vedno dobre volje in nabriti tolkalci Maspercusion nas bodo popeljali daleč stran ...

Nagradno tekmovanje

Skupaj s podjetjem Lastra iz Mengša smo tudi letos pripravili zanimivo tekmovanje, ki bo potekalo v času BUMfesta. Gre za hitrostno igranje »single strokes« udarcev. Natančna navodila bodo znana tik pred bumfestom, vsekakor pa vam že zdaj razkrivamo nagradni sklad, ki je vreden preko 500 eur. - Zildjian 14'' hh a custom, Zildjian 20'' r a custom in Zildjian 5a black dip palčke. Vse kar boste morali storiti je, da ste na BUMfestu, si ogledate festival in ob tem mogoče še prejmete izjemno nagrado!
Spremljajte facebook stran BUMfest festival, kjer bo več podatkov!