Urnik delavnic na Bumfestu je tukaj

Kot vsako leto, smo tudi letos pripravili bogat spremljevalni program festivala BUMfest. Vso soboto bodo potekale delavnice in predavanja, ki se jih lahko udeležite brezplačno. Veliko delavnic je namenjenih prav vsakomur, brez predhodnega znanja tolkal, nekaj pa je takšnih, kjer je predhodno znanje potrebno ali zaželjeno. Pri navedbi določene delavnice je tudi navedeno, kakšen tip delavnice je. Vse delavnice so brezplačne in potekajo v avli Doma II. slovenskega tabora ali na odru glavne dvorane! Prijava ni potrebna. Vabljeni!

 

Znani sta ambasadorki Bumfesta!

Tokratni ambasadorki festivala bosta sestri dvojčici, Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah, ki tudi sami ne moreta brez glasbe, petja in tolkal. Z veseljem sta prevzeli to simbolično vlogo in bosta dober glas festivala BUMfest ponesli v svet. Po Blažu Švabu in Boštjanu Romihu sta to naslednici amabasadorstva festivala BUMfest. Ustvarjalci festivala pa se že veselimo njune pozitivne energije in druženja!

BUMfest 13 prinaša marsikaj!

BUMfest  13 je v zraku. Čeprav je številka  za marsikoga nesrečna, se mi s tem ne ukvarjamo. Smelo sledimo svojim sanjam  in razveseljujemo vas, naše zveste poslušalce. Spet smo bili aktivni in smo z vseh vetrov povabili zanimive glasbenike, tolkalce, ki vas bodo popeljali v svet čarobnih tolkal. Spet se obetajo »dnevi grmenja« v Žalcu, centru tolkalnega dogajanja v Sloveniji. Preverite kdo bo z nami in preverite, če so vstopnice še na voljo!

Kdo vse je nastopil na 12. BUMfestu​?

Na BUMfestu je tako nastopilo 22 učencev 3. ​r​azreda Waldorfske šole Savinja Žalec s svojo pevsko-tolkalno točko, ki jo je pripravila mentorica Monika Žuran, 9 članska ameriška zasedba Univerze Radford z menorjem Dr. Robertom Sanderlom, 11 članska zasedba Maspercusion s plesalci iz Valencije, duet iz Poljske ter Richard Filz iz Avstrije in Anika Nilles iz Nemčije. Na BUMfestu je zaživela tudi himna, ki jo je na pobudo Dejana Tamšeta izdelal Stane Špegel, ambasador festivala BUMfest pa je bil Boštjan Romih. ​"Res sem vesel, da je tako dobro uspelo. Sproščeno in energično. Neverjetno. Pa kako lepo je sodelovala publika. Sam sem izredno užival. Pa nikoli, res nikoli ne zamenjajte voditelja," je na odru dejal ambasador BUMfesta Boštjan Romih. ​

BUMfest 13 bi po napovedih moral biti konec januarja 2019

BUMfest 11 je pod streho!

Že enajstič zapored so se v Žalcu zbrali številni ljubitelji dobre tolkalne glasbe. Glasbe, ki nima meja in ima zelo široko publiko.
V dveh festivalskih večerih se je na odru predstavilo preko 20 glasbenikov iz šestih držav. Dvorana je obakrat pokala po šivih, gledalci pa so lahko uživali v različnih glasbenih žanrih, pristopih in kulturah. Bilo je za vsakogar nekaj. Publika pa zelo raznovrstna od vnukov, do starih staršev, kar je tudi cilj žalskega BUMfesta; približati tolkala, njihovo glasbo in energijo ljudem. Sodeč po odzivu je organizatorjema, Zavodu za kulturo, šport in turizem in Slovenskemu tolkalnemu projektu to uspelo. Še več, tudi po 11. letih so uspeli z izborom prepričati gledalce, da so festival tako množično obiskali.

Na BUMfestu 11 so se tako predstavili: Bobnarska skupina pihalne godbe Laško, Claus Hessler iz Nemčije, Niki Waltersdorfer iz Avstrije, skupina HabenGoods z Danske in BAM liveshow iz Belgije.
Ob tem so na festivalu potekale tudi odlično obiskane glasbene delavnice, ki so jih pripravili skupaj z nastopajočimi, ter tekmovanje v hitrostnem igranju na boben.

Fotografije: Sherpa